Projekt 13: Friluftsfrämjandets ungdomssektion, Lund

Friluftsfrämjandet i Lunds ungdomssektionsledning ville skapa bättre förutsättningar för påhittiga aktiviteter och gemenskap genom ett ansiktslyft i lokalen. Tack vare Alcro Färgfonden kunde innertaket prydas med en ny trädkrona och isblå himmel.!

Friluftsfrämjandet erbjuder naturupplevelser för alla åldrar genom en mängd små och stora friluftsäventyr. I föreningslokalen samlas aktiva medlemmar i ungdomssektionen varje vecka för att låna ut utrustning, planera aktiviteter eller helt enkelt bara umgås med varandra.

Högsta prioritet när det var dags att måla om var en gammal trädkrona som enligt Sixten Lillängen, ordförande i föreningen, gav ett ”stökigt intryck”.

– Den gamla trädkronan gav dålig stämning, det blev kaos i lokalen. Vi målar om för att det ska bli mer inspirerande och härligt att vistas här. Vi gillar ändå idén med att pelaren i mitten av rummet utgör en trädstam som går upp mot taket där en ny trädkrona målas. Det är en flirt med vårt gemensamma intresse för naturen, säger Sixten.

Vi på Färgfonden är glada över att kunna bidra till ännu mer friluftsglädje!

Glad tjej målar Färgglada träd