Projekt 1: Fjällstuga på Gåsen

Bestå Täckfärg 124 bygderöd

Bestå Täckfärg 124 bygderöd

Bestå Grundfärg

Bestå Grundfärg

Bestå Impregneringsolja

Bestå Impregneringsolja

Ommålning av STF:s fjällstuga på jämtländska Gåsen, 1 100 meter över havet. Ny färg och kulör gav nytt liv till fjällstugan på en av Sveriges mest väderutsatta platser – och gav fler människor möjlighet att besöka Sveriges unika fjällvärld.

NY FÄRG OCH NYTT LIV

Ingen vill måla om sitt hus oftare än nödvändigt. Många tycker dessutom att det är svårt och jobbigt och förstår inte att det är skillnad på färg och färg. Nya Alcro Bestå ger en renare yta, torkar på halva tiden och håller kulörerna bättre. För att övertyga både konsumenter och yrkesmålare att nya Bestå-systemet klarar alla miljöer och klimat som vi har i Sverige, bestämde oss för att utsätta det för en optimal prövning: Den hårda verkligheten.

Vår idé blev att testa nya Bestå på en plats där vädret är det hårdast tänkbara i Sverige – och samtidigt ge fler människor möjlighet att upptäcka den svenska fjällvärlden. På Gåsen i Jämtland, 1 100 meter över havet gav vi en fjällstuga ny färg och nytt liv. Genom årstiderna följde vi sedan stugans kamp mot väderförhållanden som ett vanligt hus sällan kommer i närheten av. Det hårda och stundtals tuffa målningsarbetet dokumenterades på film och stillbild.

Nu är Gåsen skyddad från vädrets makter för lång tid framöver. Välkommen hit!

men painting Man painting Hand holding brush