Projekt

Projekt som får stöd genom Alcro Färgfonden dokumenteras löpande. Titta igenom de projekt som vi hittills har förverkligat – och få inspiration att ansöka med ditt eget.

Målat med Alcro Såpa

16: Individuell människohjälp, Stockholm

IM, Individuell Människohjälp, är en organisation som bekämpar fattigdom och utanförskap i 13 länder världen över. I Sverige jobbar IM med ömsesidig integration och engagemang, genom att skapa mötesplatser och vägar in i samhället.

Läs mer
Tyrolens fritidsgård

15: Tyrolens fritidsgård

Genom åren har fritidsledaren Johanna Ödman och gänget fått igenom en hel del viktiga förbättringar. När det var dags för utomhusmålningen ansökte man om färg från Alcro Färgfonden.

Läs mer

14: Östervåla-bikupor, Uppsala

Cirka en timma nordväst om Uppsala finns Jeanette Almgren och hennes nio Östervåla-bikupor, som genom Alcro Färgfonden fått en lila kulör.

Läs mer
FF_lund

13: Friluftsfrämjandets ungdomssektion, Lund

Friluftsfrämjandet i Lunds ungdomssektionsledning ville skapa bättre förutsättningar för påhittiga aktiviteter och gemenskap genom ett ansiktslyft i lokalen. Tack vare Alcro Färgfonden kunde innertaket prydas med en ny trädkrona och isblå himmel. Lekfullt och inspirerande!

Läs mer
alcro

12: Sörbyns IF

Sörbyns IF idrottsgård har totalrenoverats med hjälp av idella medel. När det var dags att rusta upp fasaden fick föreningen bidrag ifrån Alcro Färgfonden.

Läs mer
Spinalis bild i kök

11: Stiftelsen Spinalis

Stiftelsen Spinalis arbetar för att ge ryggmärgsskadade ett bättre liv. Verksamhetens nya kök har fått en vacker och harmonisk färgskala med bidrag från Färgfonden.

Läs mer
Vejby

10: Vejby IF, Vejby

Vejby IF var den första idrottsföreningen i Sverige som startade upp ett eget fritids. Nu har de förvandlat ett eftersatt hus till ett välkomnande hem för tre flyktingfamiljer, med eget arbete och med färg från Färgfonden.

Läs mer
Stadsmissionen färgfonden

9: Stockholms Stadsmission, Stockholm

På Lundagatan i Stockholm driver Stockholms Stadsmission initiativet Bostad Först som syftar till att hjälpa människor ur hemlöshet. Med hjälp av Alcro Färgfonden fick de möjlighet att rusta upp sina lokaler.

Läs mer
Nattskiftet

8: Nattskiftet, Stockholm

Det är inte alltid de maffigaste måleriprojekten som ger störst avtryck. Under broarna vid Skanstull träffar vi volontärer från föreningen Nattskiftet.

Läs mer
Oxbacka

7: Oxbacksskolan, Södertälje

Med färg och färgsättningshjälp från Alcro Färgfonden har eleverna på Oxbacksskolan i Södertälje själva fått måla om sina slitna lokaler.

Läs mer
våningssäng

6: Kollogården Strand, Barnens Ö

Under våren 2017 var Alcro Färgfonden med och förverkligade ommålningen av kollogården Strand på Barnens Ö. Här kan du följa arbetet med färgsättning och ommålning. Scrolla ner för att ta del av projektet från start.

Läs mer
FRITIDS

5: Fritidshem, Huskvarna

Det kala och tråkigt inredda fritidshemmet Lejonhjärtat i Huskvarna fick en färgsprakande makeover.

Läs mer
anderstorp case

4: Simhall i Anderstorp

En entusiastisk målare vid namn Åke Jarenmark och en nedsliten simhall. Den kombinationen gjorde att den ideella föreningen som driver simhallen i Anderstorp fick hjälp att måla om.

Läs mer
ludvika case

3: Flygledartorn i Ludvika

I Ludvika finns, tro´t eller ej, en liten flygplats. Där hittar man en ideell förening som jobbar för att bevara flyget och andra aktiviteter på flygplatsen. De ville och behövde måla om sin stationsbyggnad och sökte färg från Alcro Färgfonden. Beviljat, så klart.

Läs mer

2: Hockeyrink i Kråkberg

I den lilla byn Kråkberg några kilometer från hockeytokiga Mora fick en gammal hockeyrink ett lyft.

Läs mer
Mountain paint

1: Fjällstuga på Gåsen

Ommålning av STF:s fjällstuga på jämtländska Gåsen, 1 100 meter över havet. Ny färg och kulör gav nytt liv till fjällstugan på en av Sveriges mest väderutsatta platser – och gav fler människor möjlighet att besöka Sveriges unika fjällvärld

Läs mer